سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سرباز ولایت

نظر
 
انگلیس برای اعمال نفوذ اقتصادی از راه‌های مختلفی استفاده می‌کرد. تلاش‌های آنها برای روی کار آوردن نمایندگان همسو در مجلس و تأثیرگذاری بر نخست وزیران از یک طرف و حمایت از خاندان و رجال شناخته شده ایرانی از سوی تشکیلات مخفی فراماسونری در ایران از جمله راه‌های نفوذ استعمار در ایران بود.
191_71897_0

به گزارش صبح توس، بیش از 100 سال ازحضور انگلیس در ایران می‌گذرد. تاریخ‌دانان معتقدند در اواخر دوره ایلخانان و صفویه، پای انگلیس به ایران باز شد و در دوران قاجار این ارتباط به اوج خود رسید و انگلیس جایگزین پرتغال، استعمار سنتی شد و از این طریق توانست تسلیحات نظامی و سایر محصولات خود را وارد ایران نمایند. در کنار آن، استخراج نفت از چاه‌های ایران و برداشت نابرابر از درآمدهای شرکت نفت تا کودتای 28 مرداد، اوج مداخله‌ها و غارتگری‌های استعمار پیر در ایران بود.

انگلیس برای اعمال نفوذ اقتصادی از راه‌های مختلفی استفاده می‌کرد. تلاش‌های آنها برای روی کار آوردن نمایندگان همسو در مجلس و تأثیرگذاری بر نخست وزیران از یک طرف و حمایت از خاندان و رجال شناخته شده ایرانی از سوی تشکیلات مخفی فراماسونری در ایران از جمله راه‌های نفوذ استعمار در ایران بود.

امپراطوری استعماری بریتانیا -که به روایتی آفتاب در آن غروب نمی‌کرد- از طریق خدعه و نیرنگ سیاست‌های خود را پیش می‌برد و در جایی که فشار و مطالبه مردم را احساس می‌کرد دست به اسلحه می‌برد و با قوای نظامی منافع خود را دنبال می‌کرد.

 

سردمداران مبارزه با استعمار

از زمان حضور انگلیس در ایران، در دوره‌های مختلف علما، روحانیون و آزادی‌خواهان در مقابل انگلیس قد علم کرده‌اند و پرچمداری مبارزه با استعمار را بدست گرفته‌اند. هر چند که شاهد حیله و خدعه‌های انگلیس برای مهار از بین بردن حرکتهای ضد استعماری بوده‌ایم. از رئیسعلی دلواری شیر مرد تنگستانی گرفته تا حاج ملاعلی‌کنی و شیخ فضل‌ا…نوری و سایر شخصیت‌های مبارز توانسته‌اند درمقاطعی به مقابله با استعمارگران بپردازند.

وجه مشترک برخی از اتفاقات تاریخی معاصر چون مشروطه، تنباکو و کودتای 28 مرداد استکبار و استعمارستیزی است که در هر رویداد، اثری از انگلیس دیده می‌شود. از ماجرای اعدام شیخ فضل‌ا…نوری تا ترور شهید مدرس و کودتای 28 مرداد هر کدام بی‌ارتباط با انگلیس نمی‌باشد.

انقلاب اسلامی و مبارزه با استعمار

بدون شک انقلاب اسلامی ایران با شعار نفی شرق و غرب و تظلم‌خواهی در دنیا، اثر شگرفی از خود بر جاگذاشته است. در واقع این رویداد بزرگ قرن بیستم منافع مسلط و مسلم استعمارگران را در منطقه و ایران به مخاطره انداخت.

لذا در بدو انقلاب استعمارگران تلاش نمودند تا شعارهای بنیادی شیعه را محو نمایند و در این رهگذر با به وجود آوردن اسلام آمریکائی و شیعه انگلیسی درصدد معرفی چهره تندی از تشیع به جهان می‌باشند که متاسفانه برخی از ساده لوحان نیز فریب آنها را خورده‌اند.

به هر شکل ماهیت ایدئولوژیک انقلاب اسلامی ایران باعث غلبه بر گفتمان غربی- استعماری بوده و شعار ما می‌توانیم انقلابیون باعث مهار ترفندها و تحریم‌های انگلیس بود. به طوری که «مندز» عضو شورای حزب کارگری انگلیس در یکی از نشریات این کشور گفت :«انقلاب ایران مثل سدی راه نفوذ دولت‌های غربی را در ایران گرفته است.»

روز ملی مبارزه با استعمار و باز گشایی سفارت انگلیس

با آن چه مرور شد، امسال روز ملی مبارزه با استعمار را در حالی برگزار می‌کنیم که سفارت روباه پیر که توسط تعدادی جوان دغدغه مند در سال 90 اشغال شده بود بازگشایی شد. سفارت انگلیس بعد از انقلاب کانون برخی از فتنه‌ها بوده است. در سال 88 برخی از مسئولان سفارت انگلیس در راه پیمائی‌ها و اعتراضات خیابانی حضور داشتند و این باعث شد تا سفارت آنها تسخیر شود. به هر شکل کار نامه 200 ساله جنایت، فتنه وغارتگری استعمار انگلستان در کشور بر کسی پوشیده نمی‌باشد و پر بیراه نبود اگر دولتمردان اعتدال در بازگشایی مجدد سفارت این کشور عجولانه عمل نمی‌کردند.

انتهای پیام/